Jaga:
Autor: foundME • 26. veebruar 2022
Jaga:

Idufirma Baltikumi juht: muudatused tööõiguses on vajalikud - me ei ela industriaalajastul

Wolti Baltikumi juhi Liis Ristali sõnul tasus Wolt Eesti riigile eelmisel aastal kullerpartnerite pealt 2,3 miljonit eurot tööjõumakse
Foto: Erakogu
Hiljuti arutas valitsus ettepanekuid platvormitöö reguleerimiseks. Miks on regulatsioonid olulised, millega tuleb ettevaatlik olla ning kuidas need reaalsuses mõjutavad näiteks kulleriteenust pakkuvat idfirmat Wolt, kommenteeris Wolti Baltikumi tegevjuht Liis Ristal.

Uute regulatsioonide eesmärgiks on parandada töötingimusi, tuua selgust töötamise staatuse ja sellega seotud õiguste osas, suurendada algoritmilise juhtimise läbipaistvust ning samal ajal toetada digitaalsete tööplatvormide arengut. Millise lepinguga töötavad Wolti kullerid, miks on Eesti Euroopas hea näide ning mis on ettepanekus kriitlise tähtsusega, võttis pulkadeks lahti Wolti Baltikumi tegevjuht Liis Ristal.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111