Jaga:
Autor: foundME • 14. märts 2022
Jaga:

Bercman paigaldas Haapsallu eelmistest veel nutikama ülekäiguraja

Bercmani tehnoloogiajuhi Jaan Hendrik Murumets selgitas, millist uut tehnoloogiat kasutati Haapsalu ülekäigurajal.
Foto: Andras Kralla
Liiklusohutust suurendavate toodete arendaja Bercman Technologies paigaldas Haapsalusse Kiltsi teele ja Tallinna maanteele nutikad ülekäigurajad. Seade hoiatab nii autojuhte kui jalakäijaid ohu korral valgussignaaliga.

Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu sõnul on nutikate ülekäiguradade paigaldamine osa liiklusohutuse taseme tõstmisest. “Kiltsi tee ja Tallinna maantee valiti eeskätt lähtuvalt liiklevate autode arvust. Nii Kiltsi tee kui Tallinna maantee on transiittee Hiiumaale ning seetõttu väga suure liiklustihedusega, seetõttu alustasime ülekäiguradade nutikamaks muutmist just sealt,” selgitas aselinnapea.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111