Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 16. märts 2022
Jaga:

Taavi Tamkivi: sanktsioonidega seotud päringute hulk on enam kui kahekordistunud

Salvi asutajad Jeff McClelland, Taavi Tamkivi ja Sergei Rumjantsev.
Foto: Jake Farra
Tehnoloogiaettevõte Salv, mis alustas 2020. aastal koostööd Eesti suuremate pankadega rahapesu tõkestava pilootprogrammi raames, jätkab koostööd ka nüüd, pärast programmi lõppu, tänu millele on juba mõne kuu jooksul takistatud 2-3 miljoni euro liikumist kurjategijate kontodele.

Kõik Eestis tegutsevad suuremad pangad jätkavad ka pärast pilootprogrammi lõppu idufirma Salv rahapesu tõkestava andmevahetusplatvormi AML Bridge kasutamist, tänu millele viimaste kuude jooksul takistatud kuni kolme miljoni euro liikumist. Tegemist on esimese üleriigilise finantskuritegevuse vastu võitleva võrgustikuga Euroopas.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111