Ainult tellijatele
Autor: Kristel Härma • 1. aprill 2022
Ainult tellijatele

Venemaa arendajate väljavool Eestisse ei jõua

Idu- ja tehnoloogiafirmad ei saa praegu arvestada Venemaalt, Valgevenest ja Ukrainast inimeste värbamisega. Raskusi on olnud ka kaugematest riikidest inimeste palkamisega, kes ei pea Eestisse kolimist enam heaks mõtteks.
Autor: Liis Treimann
Venemaad tabanud tarkvaraarendajate väljavool tahtis jõuda Eestissegi, kuid selle lükkas tagasi viisade ja start-up-viisade väljastamise lõpetamine. Pärast Ukraina sõja puhkemist on siinsed tehnoloogiafirmad seisnud silmitsi sellegagi, et potentsiaalsed töötajad teistest riikidest pelgavad Eestisse kolida.

Seoses sellega, et Vene ja Valgevene kodanikele enam viisasid ei väljastata, et väljastata neile siin enam ka start-up-viisasid. Startup Estonia start-up-viisa programmi ja välissuhete juht Annika Järs märkis, et start-up-viisade taotluste arv jõudis Venemaalt tulnud taotluste tõttu hüppeliselt suureneda. Ukrainast ja teistest riikidest on taotluste hulk aga Järsi kinnitusel vähenenud. "Ilmselt ollakse ettevaatlikud hetkel Eesti suhtes ning kardetakse turvalisuse pärast," tõdes ta.

FoundME.io toetajad:
Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
Jaga:
Uudiskiri
Privaatsustingimused
Signe Sillasoo
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 55547426
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111