Jaga:
Autor: Johanna Adojaan • 6. juuni 2022
Jaga:

Eesti närb poliitika kihutab rattaidud välisturgudele

Elektrilisti kastirattaid tootva idufirma Hagen Bikes asutaja Kaspar Peek (vasakul) ja nutikaid rattaparklaid loova idufirma Bikeep asutaja ja tegevjuht Kristjan Lind.
Foto: Erakogud
Kui Pariisi-suurune linn saab aastaga hõlpsalt rattainfrastruktuuri üles seatud, siis miks ja kuidas Tallinn – aga ka terve Eesti – selles vallas nii saamatult lonkab ning kuidas seda parandada, juurdlesid elektrilisti kastirattaid tootva idufirma Hagen Bikes asutaja Kaspar Peek, nutikate rattaparklate idu Bikeep asutaja ja tegevjuht Kristjan Lind ning kargorataste start-up'i Vok Bikest kaasasutaja ja tegevjuht Indrek Petjärv.

“Täna on jalgratas - ja ka jalakäija - justkui erivajadustega inimene, kelle peale mõeldakse pärast seda, kui autode jaoks on kõik vajalik valmis planeeritud,” mainis Bikeep asutaja ja tegevjuht Kristjan Lind, samas kui Hollandis ja Skandinaavias alustatakse linnaruumi planeerimist siiski sellest, kuidas see oleks inimeste vaimset ja füüsilist tervist soosiv.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111