Jaga:
Autor: Kristjan Pruul • 27. juuni 2022
Jaga:

Wise'i tegevjuht sattus taas Briti ametivõimude luubi alla

Britid uurivad, kas börsifirma Wise'i juht Kristo Käärmann läks maksude tasumata jätmise käigus vastuollu börsireeglitega.
Foto: Liis Treimann
Eelmisel aastal maksude tasumata jätmise eest pool miljonit eurot trahvi saanud Kristo Käärmanni suhtes on algatatud uus uurimine, mille käigus soovivad Briti ametivõimud välja selgitada, kas börsifirma Wise tegevjuht on rikkunud börsi- ja muid reegleid.

Pärast seda, kui Käärmann kanti Suurbritannias maksuameti (HMRC) avalikku maksukohustusi rikkunud inimeste nimekirja korraldas börsifirma ka ettevõtte sisese uurimise ning palkas välise juristi. Nüüd on finantsjärelevalve (FCA) alustanud uurimist seoses sellega, kas Käärmann rikkus mingeid muid kohustusi või standardeid seoses oma maksukäitumisega, teatas Wise.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111