Jaga:
Autor: Karl-Eduard Salumäe • 5. august 2022
Jaga:

Äsja miljoneid kaasanud terviseidu sõnul on vähile võimalik vastu astuda

Doktor Peeter Padriku sõnul pole seesugust uudset tehnoloogiat tervishoius varem kasutatud.
Foto: Maanus Kullamaa
Statistika näitab, et Eestis haigestub iga kolmas mees ja iga neljas naine elu jooksul mõnda pahaloomulisse kasvajasse. Teoreetiliselt on aga ligi 40% vähijuhtumitest ärahoitavad, rääkis inimese vähiriske tuvastavaid teste pakkuva idufirma Antegenes asutaja ja tegevjuht doktor Peeter Padrik.

Tervisetehnoloogia vallas toimetav ettevõte on töötanud välja uudsed geenitestid, mis hindavad igaühe personaalseid vähiriske ja annavad teaduslikult põhjendatud meditsiinilised soovitused haiguse ennetamiseks.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111