Jaga:
Autor: Laura Saks • 5. august 2022
Jaga:

Uut määrust pusiv siseministeerium lükkas kõlakad ümber

Siseminister Lauri Läänemets teeb määruse osas koostööd ka Startup Estonia ja Asutajate Seltsiga.
Foto: Liis Treimann
Startup Estoniale ja Boltile valmistas muret siseministri uus määrus, millest võis arvata, et idusektoris tööd alustava välismaalase ja tema pereliikmete sissetuleku alampiir peaks edaspidi olema 1200 eurot. Kui esmalt tundus, et summa peab olema iga leibkonna liikme kohta, siis siseministeerium lükkab selle ümber.

Kooskõlastusringile saadetud siseministri määrusele antud tagasisides viitas murekohale 600 välismaalast palgal hoidva Bolti rahvusvahelise liikuvuse juht Liis Tõnisson, kelle sõnul muudaks neljaliikmeliselt perelt 4800 euro suuruse netosissetuleku nõudmine inimeste värbamise pea võimatuks, sest realistlik on selline tasu vaid teatud ametipositsioonide puhul.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111