Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 5. oktoober 2022
Jaga:

Tera Ventures investeeris tulevikku ehitavasse idusse: keegi ei oma midagi, kõik on rendiks

Rentle meeskond on loonud tarkvara, mis aitab kaupmeestel minutitega luua uus, jätkusuutlikum ringmajanduse ärimudel.
Foto: Rentle
Riskikapitalifond Tera Ventures ja teised juhtivad investorid investeerisid Soome ringmajanduse idufirmasse Rentle, mis muudab inimeste tarbimisharjumusi. Ettevõte kaasas seemnevoorus 3,8 miljonit eurot, et rahastada laienemist, värvata uusi liikmeid ja toetada tootearendust.

Rentle on platvorm, mille abil saab müüa ja rentida ükskõik mida, ükskõik kus. Ettevõtte äriidee sai alguse sellest, et viimaste aastate jooksul on tarbijate käitumine ja eelistused järjest muutunud – enam ei soovita asju omada ja osta majapidamisse juurde veel ühte toodet, ruumi võtvat asja. Pigem soovitakse osta teenuseid, mis võimaldavad juurdepääsu nendele toodetele. Paraku pole aga paljud kaupmehed seda mõtteviisi veel omaks võtnud ja oma äris rakendanud.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111