Jaga:
Autor: foundME • 22. november 2022
Jaga:

Ida-Viru krüptomiljonäre kahtlustatakse 575 miljoni dollarises kelmuses

Sergei Potapenko ja Ivan Turõgin oma krüptofirma Polybius kontoris Tartu maanteel Tallinnas.
Foto: Patrik Tamm
Keskkriminaalpolitsei ja FBI pidasid pühapäeval Tallinnas kinni inimesed, keda kahtlustatakse kelmuses ja rahapesus. Ida-Viru krüptoärimehi Sergei Potapenkot ja Ivan Turõginit kahtlustatakse enam kui poole miljardi dollarini ulatuva kahju põhjustamises.

Politsei ja FBI teatasid, et Sergei Potapenkot and Ivan Turõginit kahtlustatakse Ponzi skeemina toimiva ettevõtte loomises. Inimesi kutsuti investeerima krüptokaevandusse HashFlare. Kahtlustuse kohaselt kasutati investeeringutena saadud raha mittesihipäraselt ega arendatud krüptoraha, millesse inimesed investeerisid.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111