Jaga:
Autor: Indrek Kald • 16. detsember 2022
Jaga:

Jaan Pillesaar teatud idufirmadest: nemad peavad tegevuse oluliselt kokku tõmbama

Tarkvarafirma Helmes asutaja ning juht Jaan Pillesaar.
Foto: Jake Farra
IT-firma Helmes juhi Jaan Pillesaare sõnul võib algav kriis kõige rutemini mõju avaldada iduettevõtetele, osadele neist väga negatiivselt.

"Kuna idufirmade jaoks on rahakaasamine läinud kordades keerulisemaks, siis on tõenäoline, et just idusektorit võib algav kriis kõige kiiremini mõjutada," märkis ta.

Pillesaare kinnitusel on kvalifitseeritud tööjõu puudus olnud tarkvarasektoris alati üks laienemise pidureid. "Võimalik, et algav kriis pakub sellele tugevamate ettevõtete jaoks leevendust," selgitas ta.

Kuigi majanduslangus toob kaasa palju negatiivset, siis näeme ka üht-teist positiivset, lisas Pillesaar intervjuus ITuudised.ee-le. "Oleme seda kriisi kaua oodanud ja hästi valmistunud. Usume, et seetõttu on Helmese jaoks selles rohkem võimalusi kui ohte," rääkis ta.

Milliseid idufirmasid kriis eeskätt ja rängemalt tabab, kuidas saaksid Eesti IKT-ärid rohkem eksportida, kuivõrd muudab majanduslik ebakindlus klientide käitumist, mil määral on muutunud Eesti IKT-ettevõtete konkurentsivõime, loe Jaan Pillesaare intervjuust:

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111