Jaga:
Autor: foundME • 2. veebruar 2023
Jaga:

Kohtla-Järve loodab innovatsioonikonkursiga tekitada uusi ükssarvikuid

Üks konkursi võidutöid uuendab Kohtla-Järve tänavavalgustust.
Foto: Igor Parv
Tehnopoli ja Kohtla-Järve linna koostöös toimuva targa linna innovatsioonikonkursi võitjateks osutusid sel korral elektrit tootvaid tänavavalgusteid arendav Solintel OÜ ja Spin Invest OÜ, kes arendab MyGamesi nime all nutikate spordiväljakute lahendust. Ettevõtted saavad innovatsioonifondist toetust ja piloteerivad oma uuenduslikke projekte Kohtla-Järve linnaruumis.

Eelmisel sügisel linnas läbi viidud aruteludest tuli välja, et linnaelanikud sooviksid näha Kohtla-Järvel rohkem tehnoloogilisi, ent lihtsaid lahendusi. „Esitatud lahendustest valisime just sellised, mida iga elanik saaks oma silmaga näha ja kasutada,“ ütles Tehnopoli Kohtla-Järve innovatsioonikonkursi koordinaator Olga Kurdovskaja. Kurdovskaja lisas, et konkursi eesmärk on innustada tehnoloogiaettevõtteid astuma esimesi samme innovatsiooni ja maailmamuutvate lahenduste loomise suunas. Sellest võidavad tema hinnangul kõik osapooled – omavalitsused, elanikud ja ka idufirmad ise.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111