Jaga:
Autor: foundME • 22. veebruar 2023
Jaga:

R8 tehisintellekt jõuab kõikidesse Ülemiste City büroohoonetesse

R8 Technologiese tegevjuht Siim Täkker.
Foto: Raul Mee
Baltimaade suurima ärilinnaku Ülemiste City arendaja Mainor Ülemiste AS ning tehnoloogiettevõtte R8 Technologies vahel sõlmitud lepingu kohaselt laieneb tehisintellektipõhine energiajuhtimine kõikidele Mainor Ülemiste hallatavatele ärihoonetele, tuues kaasa olulise energiasäästu kokku ligemale 78 000 ruutmeetril kontoripindadel.

„Tänapäevaste hoonete juures on juba rajamishetkel energiatõhusus ning maksimaalne jätkusuutlikkus iseenesest mõistetavad eesmärgid, mida on rakendatud aastaid. Rohkemgi veel – tegemist on igapäevase standardiga. Näiteks viimati Ülemiste Citys valminud Alma Tominga maja on projekteeritud ja ehitatud vastavalt energia- ja keskkonnasäästlikkuse LEED-kuldsertifikaadi nõuetele, roheenergiat kasutavale hoonele on samuti paigaldatud päikesepaneelid ning kasutatakse kaugkütte- ja jahutuse süsteemi. Üürnikudki eeldavad, et neile pakutavad büroopinnad on ressursse säästvad,“ selgitas Mainor Ülemiste ASi juhatuse esimees Ursel Velve.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111