Jaga:
Autor: foundME • 27. märts 2023
Jaga:

Idufirmade juhid finalistideks parimate finantsjuhtide konkursil

Esikolmiku nominendid vasakult Argo Kiltsmann, Lili Kirikal ja Amish Mody.
Foto: Äripäev
Kolmest Mõjuka finantsjuhi konkursi finalistist kaks juhivad suurte idufirmade finantse, samuti on kaks idufirmade finantsjuhti Kolleegipreemia finalistide hulgas.
Mõjuka finantsjuhi valimisega tõstetakse esile tõeliselt häid finantsjuhte, kes on möödunud aastal hakkama saanud spetsiifilist pädevust nõudvas valdkonnas ja väärtustada nende panust edukate ettevõtete juhtimises.

Fookuses on suured ja edukad tehingud, erakordne saavutus organisatsiooni arendamisel, silmapaistev panus finantsjuhtimise valdkonna arengusse ning ettevõtte edukus.

Möödunud aasta mõjukaima finantsjuhi tiitli pälvis Veiko Räim Enefit Greenist. Sel aastal kuulutatakse mõjukaim finantsjuht välja juba 20. aprillill Pärnu Finantskonverentsil, kus toimub ka finantsjuhtide paneel, millest võtavad osa esikolmikusse valitud nominendid ja kolleegipreemia pälvinud finantsjuht.

Mõjuka finantsjuhi esikolmiku ja võitja valib välja žürii, kuhu kuuluvad BIG4 audiitorbüroode ja Äripäeva esindajad. Kolleegide tunnustuse pälvib finantsjuht, kes saab mõjuka finantsjuhi hääletusel kõige enam hääli.

Faktid

Anna hääl parimale finantsjuhile, kes võiks pälvida konkursi kolleegipreemia auhinna. Selleks klikka SIIA ja anna oma hääl enne 12.04 ning juba 20. aprillil kuulutatakse Pärnu Finantskonverentsil välja aasta mõjukaim finantsjuht ning kolleegipreemia tunnustuse saaja.

Sunly finantsjuht Lili Kirikal

Taastuvenergia ettevõte Sunly on silma paistnud juba kaks aastat järjest suuremahuliste kapitalikaasamistega, 28 miljonit kaasati 2021. aastal ja 200 miljonit 2022. aastal, lisaks omandati Poola päikeseparkide arendaja ja ehitaja Alseva. "Just meeskonnatööle panustamine on aidanud kahe aastaga nii palju ära teha. Muul moel poleks üldse võimalik olnud kaasata 200 miljonit eurot ja valida seejuures parimad võimalikud investorid, omandada Sunlyst mitu korda suurem Poola päikeseparkide arendaja ja ehitaja Alseva, ning kasvatada hüppeliselt meeskonda," selgitas Kirikal. Lili Kirikal on nomineeritud mõjuka finantsjuhi esikolmikus juba teist aastat.

Veriffi finantsjuht Amish Mody

Veriffi finantsjuht Amish Mody.
Foto: Raul Mee

Isikutuvastamise tehnoloogiat arendav idufirma Veriff on üks kiiremini kasvanud Eesti tehnoloogiaettevõte. 2022 aastal kaasati 100 miljonit USA dollarit ning saavutati sellega ükssarviku staatus. Kuigi ettevõte veel börsile mineku plaane ei pea, siis seda ka ei välistata. Möödunud aastal pälvis Amish Mody kolleegide tunnustuse mõjuka finantsjuhi konkursil, sel aastal on ta valitud mõjukate finantsjuhtide nominatsioonis esikolmikusse.

Bigbanki finantsjuht Argo Kiltsmann

Bigbanki finantsjuht Argo Kiltsmann.
Foto: Ardo Kaljuvee

Argo Kiltsmannil on Bigbanki kasvamisel ja arenemisel olnud läbi aastate suur roll, kuid viimasel aastal on nad astunud olulise sammu edasi sellega, kui noteerisid oma võlakirjad Balti võlakirjade nimekirjas Nasdaqil. Avaliku pakkumise baasmaht märgiti üle rohkem kui kaks korda, millest võttis osa 1610 investorit, kes märkisid allutatud võlakirju kokku 22,8 miljoni euro eest. Võlakirjade märkimise teine seeria toimus juba käesoleva aasta alguses, millest võttis osa 1887 investorit, kes märkisid kokku 26,9 miljoni euro eest võlakirju. Võlakirja emissioonidega kasvatati peamiselt kodulaenude mahtu.

Kolleegipreemiale kandideerivad 6 finantsjuhti, aga esitada saab ka omapoolse kandidaadi:

Anneli Aljas - Eurora Solution finantsjuht

Uku Lember - Lightyear Europe finantsjuht

Kristi Hõrrak - Finora Bank finantsjuht

Marilin Hein - Eften Capital finantsjuht

Erik Haavamäe - Maag Grupp finantsjuht

Meelis Paakspuu - LHV Group finantsjuht

Hääletada saab 12. aprillini SIIN.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111