Jaga:
Autor: foundME • 30. juuni 2023
Jaga:

SmartCap tegi Rohefondist esimesed otseinvesteeringud

Üks toetuse saajaid oli eAgronom, mida juhib Robin Saluoks.
Foto: Argo Ingver / Delfi Meedia
SmartCapi Rohefondi otseinvesteeringute programmist sõlmiti esimesed rahastuslepingud Vok Bikesi ja eAgronomiga, kellest esimene kaasas koos riikliku riskiraha, erainvestorite ja toetustega kokku 3,8 miljonit ning teine 5 miljonit eurot.

SmartCap sõlmis investeerimislepingu põllumajandussektori iduettevõtjaga eAgronom. Ettevõte on võtnud sihiks aidata põllumajandustootjatel digitaalsete tööriistade ja tehnoloogiapõhiste strateegiate kaudu kasutusele võtta keskkonda säästvamad praktikad. Seda ennekõike läbi süsiniku sidumise jälgimise ja juhtimise tehnoloogiate kasutuselevõtu ning süsinikukrediidi loomise. See võimaldab põllumeestel süsiniku jalajälje vähendamise eest tasu saada ja vastutustundlikel ettevõtetel oma süsinikujalajälge korvata.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111