Jaga:
Autor: foundME • 16. november 2023
Jaga:

3 ülemaailmset megatrendi, mis mõjutavad tulevikus meie igapäevast liikumist

NEXPO Tallinn rohetehnoloogiate näitusel diskuteeriti pendelrände tuleviku üle paneelis, kus osalesid Auve Techi juhatuse liige Johannes Mossov, Soome visiooni- ja innovatsioonipartnerluse ettevõtte VTT esindaja Matti Kutila, automatiseeritud Soome sõidukitele keskendunud ettevõtte Pendel Mobility esindaja Christian Riester ja Tampere linna visiooni jagas Tiia Joki.
Foto: Priit Siimon
Pendelränne, igapäevane töö ja kodu vaheline liikumine, on kiiresti muutumas. Muutused keskkonnaalastes, demograafilistes ja majanduslikes tegurites mõjutavad seda, kuidas inimesed liiguvad, milliseid transpordivahendeid kasutavad ja millised mobiilsusvahendid on tulevikus kõige populaarsemad.

Diskussioonis tõid kõnelejad esile, et Euroopa riigid jagavad transpordivaldkonnas samu muresid – kuidas muuta ühistransport jätkusuutlikumaks, aga samas ka liiklejatele kättesaadavaks ja ahvatlevaks. Selle asemel, et mõelda transpordile ühe sõiduvahendi kaupa, peaks meil olema terviklik transpordisüsteem.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111