Jaga:
Autor: foundME • 29. november 2023
Jaga:

Riiklik fintech strateegia tooks investeeringuid -eksperdid

Evelyn Liivamägi, Kaido Saar, Andrus Alber, Sandra Särav
Foto: FinanceEstonia
Finants- ja tehnoloogiasektori arendamine aitaks meelitada Eestisse uusi välisinvesteeringuid ning luua kõrge lisandväärtusega töökohti. Kui kohaliku fintech sektori senine areng on toimunud orgaaniliselt, siis nüüd oodatakse riigilt strateegilisemat lähenemist. Kõige otsesemalt võiks see väljenduda fintech strateegia loomises, tõdeti FinanceEstonia selle teemalisel arutelul.

Rahandusministeeriumi finants- ja maksupoliitika asekantsleri Evelyn Liivamägi sõnul peaks ühine eesmärk olema kvaliteetse fintech sektori loomine ja hoidmine. Riik soovib seda toetada, aga sageli pidurdab soovi ressursi puudumine. „Praegu on prioriteet kaugtuvastamise reeglite uuendamine. Kogu finantssektorit puudutab ka positiivse krediidiregistri loomine. Samuti on olulisel kohal kõik, mis toetab fintech sektori arengut laiemalt, näiteks ESG ja kestlikkus. Ettevõtted, kes peavad aruandlust täitma, seisavad probleemi ees, kuidas seda teha. Tehnoloogia saab siin aidata,“ tõdes Liivamägi.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111