Jaga:
Autor: foundME • 22. märts 2024
Jaga:

Riik toetab liikuvuse ja logistika arengukiirendi korraldamist

Üks teema, millele kiirendi keskendub, on jalgrattaliiklus.
Foto: Erik Prozes
Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) sõlmis lepingu liikuvuse ja logistika arengukiirendi korraldamiseks, mis pakub rohetehnoloogia iduettevõtetele tehnoloogia ja äriarendamise teenuseid ning aitab iduettevõtetel jõuda kiiremini erainvesteeringute kaasamiseni. Kiirendit korraldavad Tartu Teaduspark ja Baltic Innovation Agency.

„Transpordi heitmetest ligikaudu kaks kolmandikku tuleb sõiduautode kasutamisest, seejuures 50% sellest moodustavad Harjumaal tekkivad heitmed. Seetõttu on hea meel, et arengukiirendi keskendub uute lahenduste loomisele just ühistranspordilahenduste ning jalg-, tõuke- ja elektrirataste kasutamise valdkonnas. Vajame uutmoodi mõtlemist ja praktilisi lahendusi, kuidas ühistransport või ka jalg-, tõuke- ja elektriratastega liikumine muuta mugavamaks ja kättesaadavamaks,“ ütleb kliimaministeeriumi liikuvuse arengu ja investeeringute osakonna juhataja Eva Killar.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111