Jaga:
Autor: Annika Järs, Startup Estonia • 7. mai 2024
Jaga:

Eesti tehnoloogiasektori tulevik: kas teeme Eesti suuremaks?

Annika Järs Startup Estoniast leiab, et seni tehtud õigetest sammudest idufirmade maailmas tulevikus ei piisa.
Eesti idu- ja tehnoloogiaettevõtete töötajatest viiendik ning asutajatest kolmandik on välismaalased. Seega ei saa ka suurimad skeptikud eirata, et Eesti IT- ja tehnoloogiafirmade rahvusvahelisse edusse panustavad töökate ja nutikate eestimaalaste kõrval ka välismaalased.

Eesti on maailmas tuntud innovatiivse ja edumeelse väikeriigina. Meil ei ole küll pakkuda Londoni või New Yorki suurlinna sära ega Vahemeremaade kliimat, kuid sellegipoolest on Eesti edulugu siia meelitanud sadu andekaid välismaalastest tippspetsialiste ja idufirmade asutajaid, kes kõikidest maailma riikidest on valinud oma töö- ja kodukohaks just Eesti. Nad on panustanud Eesti tehnoloogiasektori kasvu, aga mis veelgi olulisem - on siia toonud uusi kogemusi ja kontakte, rahvusvahelist haaret ning mitmekesist maailmavaadet.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111