Jaga:
15. märts 2021
Jaga:

Miks Eestis sünnivad ükssarvikud maksukirve all?

Sorainen Advokaadibüroo vandeadvokaat Kaido Künnapas.
Äripäev kirjutas, et Pipedrive uus omanik pääses maksukirve alt. Sellest võib jääda mulje, nagu oleks juhtunud midagi erakordset. Tegelikult võib selle uudise põhjust otsida ajale jalgu jäänud osalusoptsiooni maksustamise reeglitest, mistõttu peavad investorid ehk õigemini Eesti ühingud ise ka iga järgmise ükssarviku sünnil pea pakule panema, kirjutab Sorainen Advokaadibüroo vandeadvokaat Kaido Künnapas.

Miks on osalusoptsioonid Eestis olulised? Eestis on väga levinud töötajatele osalusoptsioonide andmine. Osalusoptsioon on sisuliselt tulemustasu tehtud töö eest. Lisaks võimaldab see tekitada töötajas märkimisväärne lisamotivatsioon sellega, et tal on tulevikus võimalik olla uhke osanik (küll ilmselt väikeosanik) uues eduloos.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111