Jaga:
Autor: Madis Lehtmets • 24. mai 2022
Jaga:

Idufirmade väärtustest pressitakse õhk välja

Koroona paanikas majandusse pumbatud rahale järgnev inflatsioon, intresside tõusu hirm, börside ja krüpto langus, sõda Ukrainas, energiakriis jm tekitab ettevõtte Remato kaasasutaja ja juhi Madis Lehtmetsa sõnul selgelt investorites ärevust.
Foto: Helena Lehtmets
Iduettevõtte Remato kaasasutaja ja tegevjuht Madis Lehtmets startup-sektoris rahastustehingute aktiivuse langust omal nahal tunnetanud ei ole. Investorid võtavad aktiivselt ühendust, kõnesid tuleb praktiliselt iga nädal, hoolimata sellest, et Remato raha hetkel ei kaasa. Tehinguid tehakse, aga on näha valuatsioonide langust.

Kui rääkida inimestega erinevatest valdkondadest, siis ühest küljest on seis turul ja majanduses sarnane 2020. aasta kevadega, kui tuli esimene koroona laine, ehk eksisteerib palju teadmatust. Teisest küljest on inimesed sellest palju vähem häiritud ja pideva segadusega hakatakse harjuma. Samas ma ei ütleks, et inimesed oleks naiivsed, pigem suudetakse karmi reaalsusega paremini toime tulla.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111