Jaga:
Autor: Akim Arhipov • 14. juuni 2022
Jaga:

Investorid ootavad Ukrainas toimuva tõttu idufirmadelt enam isemajandamist

Mida vähem liigub raha erainvesteeringute turgudele, seda väiksemaid rahastusringe saavad kaasata idufirmad, kirjutab Fund Fellow Founders asutaja ja tegevjuht Akim Arhipov. Üha olulisemaks on muutunud tema sõnul andmepõhisus valuatsioonide põhjendamiseks.
Foto: Erakogu
Venemaa sõda Ukraina vastu võtab tuhandeid süütuid elusid, hävitab infrastruktuure ja sunnib inimesi oma kodudest põgenema. Lisaks on sellel ka negatiivne mõju maailmamajandusele, sealhulgas idufirmade investeerimisturule, kirjutab Akim Arhipov, Fund Fellow Founders asutaja ja tegevjuht. Varsti mõjutab see kõik ka meie idufirmade asutajaid.

Alates sellest, kui Venemaa tungis Ukrainasse, on Euroopa riskikapitaliturg oma jõud ühendanud, et Ukrainat toetada. Rootsi idufirmad aitavad sõjaohvreid, Eesti, Läti ja Leedu idufirmade asutajad lihtsustavad Ukraina asutajatel viisa saamist ning aitavad neil oma peakontoreid ümber asuda. Otsitakse uusi praktilisi lahendusi aidata Ukrainal võidelda uue reaalsuse keerukustega. Üsna pea mõjutab see kõik aga ka Euroopa asutajaid endid.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111