Jaga:
Autorid: Raul Ruubel, Sass Karemäe • 19. august 2022
Jaga:

Tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis

Raul Ruubel, Sass Karemäe.
Foto: Erakogu / PwC
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.

2021. aasta oli ühinemiste ja omandamiste (M&A) turul rekordiliselt aktiivne nii globaalsel kui kohalikul tasandil, kuid lühikese ajaga võib olukord oluliselt muutuda. Tänavu aasta alguses eeldasime, et tulenevalt tugevnevatest vastutuultest maailmamajanduses 2022. aastal uusi rekordeid ei püstitata. Lisaks realiseerus geopoliitiline risk Vene sõja näol Ukraina vastu, mille mõjul on süvenenud ka energiakriis, kiirenenud inflatsioon ja intressimäärade tõus ning langenud börsid üle maailma.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111