Jaga:
Autor: Tanel Kiik • 19. oktoober 2022
Jaga:

Abilinnapea Tanel Kiik: tõukside piirkiirus maha, kiivrist saagu norm

Kõnniteega risti pargitud elektrilised tõukerattad Tallinnas Mere puiesteel sunnivad jalakäija astuma jalgrattateele.
Foto: Erakogu / Äripäeva lugeja
Tallinn kavatseb elektritõukeratastega liiklemise reeglid üle vaadata. Oktoobri lõpus renditeenust pakkuvate ettevõtjate, riigi ja pealinna liikluskorraldajate nõupidamisel tulevad teemaks nii piirkiirus, kiivri kandmise kohustus kui muud meetmed, kirjutab Tallinna abilinnapea Tanel Kiik (Keskerakond).

Tallinna rattastrateegia 2018–2027 väljatöötamise ajal olid kergliikurid veel võrdlemisi uus nähtus, mistõttu pole dokumendis selles valdkonnas pikaajalisi eesmärke kokku lepitud. Viimaste aastatega on elektritõukerattad aga muutunud tõusvaks trendiks nii kohalike elanike kui turistide seas.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111