Jaga:
Autor: foundME • 5. mai 2020
Jaga:

Pipedrive koondab mitukümmend töötajat

Pipedrive koondab oma Tallinna ja Tartu kontorites kokku 14 töötajat.
Foto: Liis Treimann
Ülemaailmse koroonapandeemiaga kaasnenud keerulise majandusolukorra tõttu koondab Eesti päritolu müügitarkvara ettevõte Pipedrive oma Tallinna ja Tartu kontorites kokku 14 töötajat.

Pipedrive’i tegevjuhi Timo Reini sõnul on töötajate koondamine ettevõtte jaoks raske südamega tehtud otsus. “Me lükkasime selle äärmiselt valusa otsuse tegemist edasi nii kaua kui võimalik. Tõmbasime kriisi alguses kulusid oluliselt koomale ning pakkusime 16 väiksema koormusega töötajatele võimalust end ettevõtte sees mõnes muus rollis proovile panna. Paraku ei olnud need sammud enam piisavad, et pikale venivast majandussurutisest tulemuslikult välja tulla,” sõnas Rein.

Seotud lood
Veriff koondab üle 60 inimese

Pipedrive’i klientideks on enamasti väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted, keda kriis kõige valusamalt mõjutab. “Töötasime hätta sattunud klientide jaoks kiiresti välja kriisiprogrammi, kuid teame, et paljudel neist on väga raske ning ei ela suure tõenäosusega suvekuid üle. Peame valmistuma selleks, et olukord võib klientide ja seeläbi Pipedrive’i jaoks veelgi keerulisemaks minna,” sõnas Rein.

Eestis koondatavad 14 töökohta moodustavad ligikaudu poole Pipedrive’i globaalselt likvideeritavate töökohtade koguarvust. Eile teatas üle 60 töötaja koondamisest tehisintellektiga isikutuvastuse lahendust pakkuv Veriff, koondamisi ja töötasude vähendamist on tulnud teha ka näiteks eAgronomil.

Kõigile koondamisteate saanud töötajatele pakub Pipedrive isikliku coachi nõustamist, tuge CV ja motivatsioonikirja koostamisel ning värbajate kontaktvõrgustikku uue töökoha leidmiseks. Välismaalastest töötajaid aitab vajadusel asjaajamisega Pipedrive’i pikaajaline partner Jobbattical.

Pipedrive on 2010. aastal Eestis asutatud müügijuhtimise tarkvara ettevõte. Täna kasutab Pipedrive’i müügitööriistu üle 90 000 ettevõtte rohkem kui 150 riigis ning firma on kaasanud 90 miljoni USA dollari väärtuses investeeringuid. Pipedrive’i kontorid asuvad Tallinnas, Tartus, Londonis, Lissabonis, Prahas, Riias, Dublinis, New Yorgis ja Tampa/St. Pete Floridas.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111