Jaga:
Autor: foundME • 18. juuni 2020
Jaga:

Mobiilimaksete firma Fortumo müüdi 45 miljoni dollari eest

Fortumo tegevjuht ja kaasasutaja Martin Koppel.
Foto: Fortumo
Rain Rannu ja Veljo Otsasoni asutatud mobiilimakselahendusi pakkuv Fortumo müüdi 45 miljoni USA dollari eest Londoni firmale Boku. Fortumo jätkab praeguse juhtkonna ja meeskonnaga Boku ettevõtete grupis tegutsemist iseseisva üksusena.

Fortumo platvormi kasutavad maailma juhtivad digiteenuste ettevõtted, sealhulgas Google, Amazon, Epic Games, Tencent ja Spotify ning platvorm on ühendatud enam kui 280 mobiilioperaatoriga 80 riigis.

„Tehing on eelkõige tunnustus pikaajaliselt koos töötanud Fortumo tiimile, kes on 13 aasta jooksul üles ehitanud tipptasemel ja ärikriitilise tehnoloogiaplatvormi, mida kasutavad maailma juhtivad ettevõtted. Jätkame sama meeskonnaga Boku grupis tegutsemist iseseisva üksusena, keskendudes uute toodete ja ärisuundade väljaehitamisele. Liitumisest tekkivad uued võimalused tähendavad ka vajadust meeskonda oluliselt suurendada,“ rääkis Martin Koppel, Fortumo tegevjuht ja kaasasutaja.

Seotud lood
Iduettevõtteid koondab nüüdsest Asutajate Selts
Lõuna-Aafrikas autorenti pakkuv idufirma kaasas 2,2 miljonit eurot

„Bokust saab Fortumole tugev strateegiline omanik, kes tunneb mobiilimaksete valdkonda läbi ja lõhki ning kellega saame koostööd teha nii tehnoloogiate kui äriarenduse vallas,“ lisas Koppel.

Fortumo äristrateegiat omanike muutus ei mõjuta. Ettevõte jätkab olemasoleva äriga arenevatel turgudel Aasias, Lähis-Idas, Ladina-Ameerikas ja Ida-Euroopas ning uute ärisuundade laiendamisega.

“Fortumo juhtkonna ja tiimi tegutsemine on aastate jooksul meile pidevalt muljet avaldanud. Boku ja Fortumo tugevused on geograafiliselt ja kliendisegmentide lõikes erinevad. Seetõttu on mul väga hea meel alustada Fortumoga koostööd, sest nende kogenud tiimi ja kaasaegse tehnoloogia abil saame oma positsiooni turul tugevdada ja koos kiiremini kasvada,” lisas Boku tegevjuht Jon Prideaux.

Fortumo platvorm võimaldab digiteenuste ettevõtetel koguda mobiilimakseid ja viia koostöös mobiilioperaatoritega läbi turunduskampaaniaid. 2019. aastal vahendas Fortumo 164 miljoni euro väärtuses klientide makseid, teenides 2,2 miljonit eurot kasumit. Fortumol on kontorid Tallinnas, Tartus, Delhis, Jakartas, Madridis, Singapuris ja Hanois.

Tehing on eelkõige tunnustus pikaajaliselt koos töötanud Fortumo tiimile, kes on 13 aasta jooksul üles ehitanud tipptasemel ja ärikriitilise tehnoloogiaplatvormi, mida kasutavad maailma juhtivad ettevõtted.
Martin Koppel , Fortumo tegevjuht ja kaasasutaja

Fortumo asutati 2007. aastal Mobi Solutions tütarettevõttena. Fortumo kaasasutajateks on Rain Rannu, Veljo Otsason ja Martin Koppel. Alates 2009. aastast on ettevõte olnud kasumlik. 2013. aastal kaasati strateegiliste investoritena Fortumo osanike hulka riskikapitali ettevõtted Intel Capital ja Greycroft Partners.

Boku on maailma juhtiv mobiilimaksete ettevõte, kelle klientideks on muuhulgas Apple, Microsoft, Google, Facebook, Sony, Netflix ja Spotify. Ettevõtte peakontor asub San Franciscos. 2019. aastal vahendas Boku klientide makseid enam kui 5 miljardi väärtuses ja teenis kasumit 9,5 miljonit eurot.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli FoundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111