Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 10. august 2020
Jaga:

Kümme idu võistlevad enam kui 200 000 eurose auhinna nimel

Foto: Ahto Sooaru
Latitude59 ja Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni (EstBAN) idufirmade võistluse poolfinaalis, mis tõi kokku üle 50 varase faasi ettevõtte, selgus eelmisel nädalal kümme parimat, kes asuvad võistlema enam kui 200 000 euro nimel.

Poolfinaalist välja valitud kümme idufirmat asuvad augusti lõpus Tehnoloogiakonverentsil Latitude59 võistlema EstBANi 200 000 eurose sündikaat-investeeringu ja 10 000 eurose rahalise auhinna nimel.

“Huvi pitching-võistluse vastu oli sel aastal eriti suur. Nii mõnigi suurepärane start-up jäi TOP10-st kahjuks välja, kuna üldine tase on üllatavalt kõrge. Vaatamata valitsevale ebakindlale olukorrale leidub meil regioonis endiselt väga tugevaid ja potentsiaalikaid iduettevõtteid,” ütles Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni juhatuse liige ja sündikaadi juht Kristjan Raude.

“Ka investoritel on ootused endiselt kõrgel ja otsime järgmist regiooni edulugu. Vaadates võistluse finalistide taset võib öelda, et õige tiimi, suunamise ja toetusega on nii mõnelgi neist järgmise ükssarviku potentsiaali,” lisas Raude.

13. augustil osalevad 10 finalisti Startup Wise Guys’i intensiivses töötoas, kus lihvivad enda esitlusoskusi ja töötavad ettevõtte ärimudeli kallal. 14. augustil esitlevad finalistid enda äriideed EstBANi investoritele, kes valivad välja TOP 5 ettevõtet, kes jätkavad võistlemist 200 000 eurose investeeringu ja 10 000 eurose rahalise auhinna nimel. Lisaks saab võitja 10 000 dollari väärtuses AWS teenuseid Cloudvisorilt ja 2000 euro väärtuses juriidilist nõustamist Hedman Partners advokaadibüroolt.

Pitching-võistluse finaali on võimalik jälgida 28. augustil Tallinnas Kultuurikatlas ja veebi vahendusel.

Faktid

Finaali pääsenud TOP 10 ettevõtet:

R8tech pakub uue põlvkonna tehnilist haldust ärihoonetele.

Vistalworks aitab tarbijaid e-kaubanduse ohtude eest kaitsta.

ATOM mobility on kõik-ühes lahendus, mis aitab ettevõtetel hõlpsalt sõidujagamise platvorme luua.

Adact võimaldab luua interaktiivset digiturunduse sisu ilma programmeerimiseta.

Pagerr aitab trükikodadel jäätmeid vähendada printides kasutamata jäänud pindadele.

Gelatex võimaldab ohutumat, odavamat ja kiiremat biopõhist nanokiu tootmist.

10lines töötab välja autonoomseid parklate märgistamise lahendusi.

Tremo on meditsiiniline diagnostikavahend, mis aitab arstidel diagnoosida Parkinsoni tõbe ja jäsemete treemorit kiiremini ja täpsemalt.

Binary Analytics pakub ettevõtetele nõustamist veebiplatvormide ja mängustatud õppemoodulite kaudu.

Idyllum Labs on tarkvara platvorm, mis aitab veebiarendajatel leida ja parandada veebisaidi turbeprobleeme.

Latitude59 on start-up- ja tehnoloogiakonverents, mis tänavu toimub hübriidüritusena 27.-28. augustil Tallinnas Kultuurikatlas ja online-kanalites. Üritus keskendub Eesti ja lähinaabrite start-up-kogukondade kaasamisele, idufirmade ja investorite kokkuviimisele ning idufirmadele väljatöötatud mentorlusprogrammi pakkumisele.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli FoundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111