Jaga:
Autor: foundME • 17. august 2020
Jaga:

Ehituse uuendajatelt oodatakse digitaalset tiigrihüpet

Foto: Pixabay
Garage48, Digitaalehituse klastri ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi koostöös toimub 25.-27. septembril digitaalehituse häkaton Garage48 Digital Construction 2020, mille eesmärgiks on välja töötada digitaalsed lahendused ehitusvaldkonna kitsaskohtade parandamiseks.

Häkatonil luuakse 48 tunni jooksul klikitavad prototüübid või töötavad lahendused. Meeskonnale, kes ekspertžürii hinnangul integreerib oma toote/teenuse kõige paremini e-ehituse platvormiga, paneb majandus- ja kommunikatsiooniministeerium auhinnaks välja 15 000 € suuruse stardikapitali.

Digitaalehituse klastri juhatuse liikme Martin Polikarpuse sõnul vajab ehitusvaldkond tiigrihüpet. “Me näeme selgelt, et pelgalt kirka ja haamriga enam valdkonda arendada ei saa ja vajame digitaalseid lahendusi üle terve ehituse elukaare,” lausus ta. “Loodetavasti suudame selle virtuaalse nädalavahetuse jooksul luua nii mõnegi prototüübi, mis aitaks lahendada probleeme ehitussektoris.”

Häkatonil on oodatud osalema arhitektid ja arendajad, BIM spetsialistid, töövõtjad, ehitusmaterjalide tootjad, tarkvara arendajad, UI/UX disainered, andmeteadlased, turundajad ja äriarendajad. Ehk siis kõik ehitusvaldkonnaga seotud huvilised, tudengitest praktikute ja ekspertideni.

Faktid

Häkatoni ajaplaan

11-25. august registreerumine

26. august – 2. september ideede esitamine

3-4. september ideede hindamine

4. september häkatonile valitud ideede avalikustamine

5-20. september tiimide moodustamine valitud ideede ümber

21. september tiimide hindamine ja häkatonile valitud tiimide avalikustamine

25.-27. september digitaalehituse häkaton Garage48 Digital Construction 2020

“Tulla võib tiimiga või üksi. Samuti pole oluline, et kõigil osalejatel oleks idee, mida arendama hakata. Saab tulla ka lihtsalt vaatlema ja kui häkatoni käigus tekib tunne, et tahaks mõne tiimiga liituda ning arendustöös kaasa lüüa, siis see võimalus on ka olemas,” lisas Polikarpus.

Ideede esitamise ja tiimide moodustamise järel valitakse välja parimad, kes saavad rahvusvaheliste mentorite toel oma ideed Garage48 formaadis prototüübiks arendada. Osalemine on tasuta. Registreerumine on avatud SIIN.

Häkaton on osa rahvusvahelise tippkonverentsi World Summit On Digital Built Environment 2020, mis toimub 29-30. septembril virtuaalses Helsingis ja Tallinnas.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli FoundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111