Jaga:
Autor: foundME • 7. september 2020
Jaga:

65% töövõtjatest läheks kohe täna tehnoloogiafirmade palgale

Tehnoloogiafirmadest on TransferWise ihaldusväärseim tööandja. Pildil ettevõtte üks asutajatest Taavet Hinrikus.
Foto: Andras Kralla
2020. aasta ihaldusväärseimaks tööandjaks ehk ettevõtteks, kus eestimaalased kõige enam töötada sooviksid, valiti Telia Eesti. TOP 20 hulka kuulub ka rohkelt tehnoloogiafirmasid.

Töövõtjad valisid 2020. aasta Eesti ihaldusväärseimaks tööandjaks Telia Eesti, kes võttis armastatuima tööandja tiitli üle tänavu teise koha saavutanud Eesti Energialt. Kolmandaks kerkis LHV Pank, mis on ettevõtte parim tulemus CVKeskus.ee tööportaali poolt juba üheksandat järjestikust aastat korraldatud ihaldusväärsete tööandjate uuringu ajaloos.

Ihaldusväärsete tööandjate edetabelis olid tänavu veelgi domineerivamad ettevõtted, kes pakuvad võimalusi panustada tehnoloogia- või finantsvaldkonna arengusse – esikümnesse jõudsid ka TransferWise, Cleveron, Elisa Eesti, Swedbank, Pipedrive, Bolt Technology ja Playtech Estonia.

„Vaatamata tervisekriisist tekkinud ebakindlale ajale, on huvi ihaldusväärsete tööandjate heaks töötada väga suur – pea kaks kolmandikku (65%) töötajatest leidsid, et sobiva tööpakkumise korral on nad valmis oma tänast töökohta vahetama ja kandideerima ihaldusväärse tööandja tööpakkumisele,“ kommenteeris uuringu tulemusi CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt.

Faktid

Eesti ihaldusväärseima tööandja uuring toimus tänavu juba üheksandat korda.

Tänavu viidi uuring läbi nii 2020. aasta esimeses kvartalis, kui ka kordusküsitlusena augustis ja septembrikuu alguses, et mõista paremini tervisekriisi mõju ja muutunud olukorda tööturul. Uuringus osales 5699 töötajat üle Eesti.

„Palusime uuringus töötajatel hinnata ka parimate tööandjate omadusi, et paremini mõista, mis teeb ühe tööandja vastupandamatuks“, sõnas Auväärt ja lisas, et koguni 98% vastanutest leidsid, et ihaldusväärsed tööandjad on innovaatilised ettevõtted, kus töötavad ettevõtlikud inimesed.

„Lisaks on ihaldusväärsetel tööandjatel töövõtjate silmis ausa tööandja maine, ettevõttes on head karjääri- ja arenguvõimalused ning seal viiakse ellu olulist eesmärki, mis ühtib töötaja isiklike eesmärkidega.“

Kahekümne ihaldusväärseima tööandja sekka jõudsid veel ka Skype Technologies, Microsoft Estonia, Tallinna Lennujaam, Tallink Grupp, Utilitas Eesti, SEB Pank, Helmes, Apollo Group, Nortal ja Kaitseressursside Amet.

Koht
Koht 2019. aastal
Nimi/kaubamärk
13Telia Eesti AS
21Eesti Energia AS
39LHV Pank AS
44TransferWise
56Cleveron AS
616Elisa Eesti AS
72Swedbank AS
88Pipedrive OÜ
910Bolt Technology OÜ
107Playtech Estonia OÜ
115Skype Technologies OÜ
1211Microsoft Estonia OÜ
1313Tallinna Lennujaam AS
1412Tallink Grupp AS
1514Utilitas Eesti AS
16-SEB Pank AS
17-Helmes AS
18-Apollo Group OÜ
1915Nortal AS
20-Kaitseressursside Amet

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli FoundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111