Jaga:
Autor: foundME • 20. oktoober 2020
Jaga:

USA börsifirma omandas Eesti tarkvaraettevõtte

Pilt on illustreeriv.
Foto: Raul Mee
Ameerika Ühendriikide IT-firma Splunk omandas Eesti ettevõtte Plumbr, teatas USA börsifirma.

"Olen uhke selle üle, mida Plumbr on saavutanud viimase 9 aasta jooksul dünaamilist APM-platvormi üles ehitades," ütles Plumbri tegevjuht ja kaasasutaja Priit Potter pressiteates. "Kuigi IT-talente on uskumatult raske leida, töötavad Plumbris ühed paremad tarkvaraarendajad. Ootame põnevusega koostööd Splunki meeskonnaga, et aidata ettevõttel avardada oma visiooni viia andmed kõigeni."

Plumbr on rakenduste jõudluse jälgimise (application performance monitoring ehk APM) lahendusi pakkuv ettevõte, mis võimaldab ettevõtetel kasutada automatiseerimisvahendeid (automaatne instrumenteerimine), jälgida tegelikke kasutajaid ja saada põhjaliku ülevaate nende rakenduste jõudlusest.

Plumbr on Nortalist eraldunud äri, mida juhtis Potter ka varem Nortalis töötades.

Eelmisel aastal jäi Plumbr ligikaudu 700 000 euro suuruse müügitulu juures pea poole miljoni euroga kahjumisse. Plumbri nimekamate investorite hulka kuuluvad näiteks Jaan Tallinn ja Sten Tamkivi.

Ameeriklased omandasid veel ühe ettevõtte

Splunk teatas ühtlasi, et on allkirjastanud lõpliku kokkuleppe ettevõtte Rigori omandamiseks. Rigor on digitaalse kogemuse jälgimise (digital experience monitoring ehk DEM) ettevõte, mis pakub täiustatud sünteetilise jälgimise ja optimeerimise tööriistu. Rigori lahendused aitavad klientidel optimeerida lõpptarbija kasutajakogemust digitaalkanalites.

Splunki tehnoloogiajuht Tim Tully ütles pressiteates, et mitmikpilve (multi-cloud) ja hübriidpilve arhitektuuri jõuline kasutuselevõtt kogu maailmas on toonud endaga kaasa revolutsiooni jälgimistehnoloogiates. "Arendus-, operatsiooni- ja IT-meeskonnad vajavad kõikjal reaalajas täielikult usaldusväärseid ja masinõppel põhinevaid lahendusi, mis aitavad neil kiiresti ja enesekindlalt pilvepõhiseid rakendusi moderniseerida ja ehitada," ütles ta.

"Plumbr ja Rigor tugevdavad üheskoos Splunki visiooni pakkuda terviklikku jälgimiskomplekti parima DEMi ja APMiga kõigi rakenduste jaoks," lisas Tully.

Ühendriikides Nasdaqi börsil kaubeldava Splunki aktsia hind on aasta algusega võrreldes tõusnud rohkem kui kolmandiku võrra, väärtpaber maksab praegu ligikaudu 207 dollarit. Samas märtsis tekkinud koroonapandeemia ajal langes aktsia hind ka allapoole 100 dollarit.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111