Jaga:
Autor: foundME • 13. november 2020
Jaga:

Idufirma DriveX muudab sõidukite kindlustamise lihtsamaks

Automatiseeritud sõidukite verifitseerimise rakenduse arendamine algas idufirma DriveX ühe asutaja ja tegevjuhi Rauno Siguri sõnul aasta tagasi peale Porsche globaalsel digihäkatonil osalemist.
Foto: Tanel Meos
Idufirma DriveX Technologies alustas koostööd kindlustusseltsiga ERGO Insurance, kellega koos tuuakse turule automatiseeritud sõidukite verifitseerimise rakendus.

DriveX pakub digitaalset ja automatiseeritud sõidukite verifitseerimise tarkvara, mille abil saavad inimesed kodust lahkumata saata sõidukist ülevaate kindlustusettevõttele. DriveX-i missioon on vähendada seejuures kulusid ja ajakulu ning suurendada andmete usaldusväärsust.

Rakenduse põhiline tarkus tuleneb masinõppe ja -nägemise tehnoloogiatest. Pildistamise käigus teostatakse kohene analüüs ning antakse kasutajale tagasisidet, kas pilt on sobiv ning korrektne.

DriveX lahendus kasutab uudset veebitehnoloogiat – rakendust nutitelefoni alla laadida ega paigaldada pole tarvis. Sõiduki verifitseerimise protsess algab lingi saatmisest, mille kasutaja avab oma nutitelefonis. „Inimeste teadlikkus nn nutihügieenist on viimastel aastatel tõusnud märgatavalt. Seetõttu valitakse hoolega, milliseid rakendusi tasub telefoni paigaldada," rääkis DriveX asutaja ning tegevjuht Rauno Sigur ettevõtte veebipõhisest lähenemisest.

Seotud lood
Veriffi uus lahendus tuleb appi transpordisektori ettevõtetele

Siguri sõnul algas lahenduse arendamine juba aasta tagasi peale Porsche globaalsel digihäkatonil osalemist ning ärimudelit täiendati ka Prototroni ning Ajujahi võistluste raames.

„Meie jaoks on algusest peale olnud kõige olulisem klientidega suhtlemine. Usume, et juhtivate Baltikumi ettevõtete tagasisidest ja tootearendusest sünnib uus ja innovatiivne standard, mille potentsiaal välisturgudel on hiiglaslik,“ rääkis Sigur. Tema sõnul on lahendust võimalik rakendada pea kõikjal, kus sõidukite seisukorda on tarvis fikseerida. Esmalt plaanitakse laieneda kahjukäsitlusse, seejärel autorenti ning automüüki.

ERGO kindlustuse kindlustusvaldkonna juht Andres Konsapi sõnul on veebipõhine lahendus kindlustusettevõtte vaatest teretulnud. „DriveX-i lahendus on mugav ja vajalik täiendus kaskopoliiside ostuprotsessis ning aktiveerimisel,“ ütles Konsap. „Kui suudame automatiseerida kaskopoliiside aktiveerimise, saavad inimesed kiiremini muretult liiklema asuda,“ lisas ta.

DriveX Technologies on 2019. aastal loodud Eesti idufirma, mille kaasasutajateks on Rauno Sigur, Kentti Koppel ning Valter Läll. Balti riikides tegutsevad ERGO ettevõtted kuuluvad ERGO gruppi – ühte suuremasse kindlustusgruppi Saksamaal ja Euroopas. Grupp on esindatud rohkem kui 30 riigis üle maailma, keskendudes Euroopa ja Aasia turgudele.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111