Jaga:
Autor: foundME • 20. november 2020
Jaga:

Eestlased rabavad tööd kosmose küberkaitse nimel

Eesti ettevõtted hakkavad edaspidi arendama kosmose valdkonna küberkaitset.
Foto: Euroopa Kosmoseagentuur
Eesti ettevõtete konsortsium sõlmis lepingu Euroopa Kosmoseagentuuriga kosmose küberkaitse valdkonnas.

Eesti kosmose start-up Spaceit koos CybExer Technologies ja CGI Eestiga sõlmisid lepingu Euroopa Kosmoseagentuuriga (ESA), et arendada ESA GSTP programmi raames küberkaitsele suunatud satelliidioperatsioonide simulaatorit. Simulaator võimaldab satelliitside süsteemide arendamist, katsetamist ja valideerimist kontrollitud keskkonnas. Samuti aitab simulaator arendada satelliidioperaatorite, süsteemiadministraatorite ja IT-turbe ekspertide küberkaitseoskuseid.

EASi Eesti kosmosebüroo juht Madis Võõras ütles pressiteates, et Euroopa Kosmoseagentuur on viimasel ajal algatanud mitu mahukat kosmose küberkaitsega seotud hanget. Samuti on Eesti Kosmosebüroo avanud samal teemal ideekorje, kuhu Eesti ettevõtteid osalema oodatakse. "Loodame, et peagi võime teatada järgmistest lepingutest Eesti ettevõtete ja ESA vahel," sõnas Võõras.

Spaceit on kosmose missioonijuhtimisteenust ja -rakendusi pakkuv Eesti kapitalil põhinev ettevõte. Spaceit pilvepõhise platvormi kaudu juhitakse satelliite ja vahendatakse satelliitsidet, kasutades selleks maajaamavõrgustikke.

CybExer Technologiesi põhitegevus on küberturbeteenuste pakkumine. Ettevõtte tarkvaraplatvormid võimaldavad viia läbi keerukaid tehnilisi ja strateegilisi küberturbeõppusi ning -koolitusi.

CGI Eesti on maailma ühe suurima IT- ja ärikonsultatsiooni teenuseid pakkuva CGI grupi Eesti haru. Kosmosevaldkonnas on CGI Eesti tegev alates 2010. aastast ning nad on loonud missioonijuhtimise ja -planeerimise tarkvara ning kaugseirelahendusi erinevatele avaliku ja erasektori klientidele.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111