Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 19. november 2020
Jaga:

Kuidas mõtleb investor: ingelinvestorid selgitavad

EstBANi ehk Eesti Äriinglite Assotsatsiooni liikmed Randu Riiberg (vasakul) ja Ivo Remmelg.
sTARTUp Day podcastis on seekord külas ingelinvestorid ja EstBANi ehk Eesti Äriinglite Assotsatsiooni liikmed Ivo Remmelg ja Randu Riiberg, kes avavad investori mõttemaailma tagamaid.

Äriinglitega tuleb saates juttu sellest, mitmekohalisi summasid tasub ingelinvestoritelt oodata, kas exit peab olema alati idufirma lõppeesmärk, kui investoritelt raha kaasatakse, mis on 7 kontakti reegel ja millised on peamised vead, mida iduettevõtete juhid investoreid otsides pitchingutel teevad.

Samuti tuleb juttu sellest, mida ingelinvestorid idufirmade asutajate juures hindavad enne investeeringu tegemist, kui suur osa oma idufirmast investoritele ära anda ning millised on lisaks ingelinvesteeringutele veel teised raha kaasamise võimalused.

Ivo Remmelg on ettevõtja ja ingelinvestor, kellel on üle 25aastane juhtimiskogemus. Muuhulgas on Ivo Remmelg ka üks EstBAN asutajaliikmetest. Hetkel on ta tegevjuht ja juhatuse liige ROMIVOs.

Investeerimine start-up´idesse ei erine oluliselt tavainvesteeringute tegemisest. Kindasti on mõneti erinev tehingute tegemise, vormistamise raamistik ja riskiaste, kuid investeeringute tegemise põhitõed on rakendatavad ka start-up-investeeringute tegemisel. Investeeringud on sageli väiksemad ning mängulisust ka kogu protsessis seeläbi rohkem.
Randu Riiberg, advokaat ja EstBANi liige

Randu Riiberg on 20aastase valdkonna kogemusega tehinguadvokaat ja nõustaja. Tema senine kogemus start-up-investeeringutega põhineb peamiselt tehingute nõustamisel. Randu on advokaaditöö kõrvalt viimase 20 aasta jooksul teinud ise rea investeeringuid, millest mõned ka start-up-valdkonnas.

Saatejuht on Artur Kamberg.

FoundMe on 27.–29. jaanuaril 2021 toimuva ärifestivali sTARTUp Day ekslusiivne meediapartner. Meilt leiad parima valiku festivali ja selle kogukonnaga seotud lugudest.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111