Jaga:
Autor: foundME • 29. detsember 2020
Jaga:

Eesti idu kaasas üle miljoni euro

Idufirma Rendini kollektiiv.
Foto: Rendin
Üüriturule keskenduv Eesti idufirma Rendin kaasas 1,2 miljoni eurose investeeringu, millega kahekordistada töötajaskonda ja laieneda Eesti kõrval ka Poola turule.

Ettevõte võimaldab digitaalse üürilepingu sõlmida otse Rendini äpis ning pakub koostöös ERGO Kindlustusega üürileandjatele kaitset võlglaste või varakahjude eest, üürnikele aga võimalust kolida uude koju ilma tagatisrahata.

Investeeringu toel kavatseb Rendin laieneda Poola, kus on 2,5 miljonit üürikodu. "Oleme selleks esimesed sammud juba teinud – hetkel töötame kohaliku kindlustuspakkuja ja suurima kinnisvaraportaaliga välja ühist ärimudelit. Samuti on tiimiga liitunud kogenud Poola turu juht," kirjeldas ettevõtte üks asutajaid Alain Aun.

Ühtlasi plaanib ettevõte meeskonda, kuhu kuulub kaheksa inimest, lühikese aja jooksul kahekordistada. Praegusesse tiimi kuuluvad teiste seas TransferWise’i ja Kühne+Nageli kogemusega insenerid.

Vahetult enne kriisi puhkemist turule tulnud Rendin kasvas iduettevõtte juhi ja kaasasutaja Alain Auni sõnul plaanipäraselt. Ta selgitas ,et kui eluruumide lühiajaline väljaüürimine oli 2020. aasta teises pooles turismi järsu languse tõttu suure löögi all, siis pikaajalist üürikorterit otsijate hulgale koroonakriis sellist mõju ei avaldanud.

"Loomulikult tõi koroonakriis meie lauale olukordi, mis olid seotud näiteks ummisjalu Eestist põgenevate välismaalaste või sissetuleku kaotanud üürnikega, aga ka mahajäetud ning koristamata korterite või äralõhutud mööbliga seotud juhtumeid. Samuti lahendasime viimastel kuudel kaks puuküürnikega seotud juhtumit nii, et üürileandja ei jäänud juhtumis kannatajaks. Meie viimase poole aasta kogemus on seega investorite huvi Rendini vastu pigem kasvatanud," rääkis Aun.

Rendini rahastusvooru juhtinvestor on Eesti riskikapitalifond Tera Ventures, voorus osalesid ka Iron Wolf Capital (Leedu/Suurbritannia), Truesight Ventures (Suurbritannia), Skype’i ühe looja Niklas Zennströmi riskikapitalifondiga seotud Atomico Angel Programme, ärikiirendi Startup Wise Guys ning mitu ingelinvestorit.

Kevadel Eestis oma teenuse avanud Rendini asutasid Alain Aun, Maiko Saluorg ja Alar Mäerand.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111