Jaga:
Autor: foundME • 4. märts 2021
Jaga:

Veriff laiendab äritegevust Aafrikasse

Veriff OÜ juht ja asutaja Kaarel Kotkas.
Foto: Andras Kralla
Tehnoloogiaettevõte Veriff sõlmis partnerluse Tansaania idufirmaga Nala Money (NALA).

Veriffi isikusamasuse tuvastuse toel saab NALA pakkuda oma klientidele turvalist ligipääsu nende poolt pakutavatele finantsteenustele. Tegemist on Veriffi jaoks esimese koostööga Aafrikas. Nii Veriff kui Nala on San Franciscos asuva kiirendi Y Combinator vilistlased.

Personaalset finantsteenuste rakendust NALA kasutab Tansaanias enam kui 250 000 inimest. Ettevõte keskendubki just Aafrika diasporaa vajadustele ning nende missiooniks on kõrvalda varjatud barjääre, mis takistavad Aafrika kogukonnal saada turvaline ja mugav ligipääs traditsioonilistele finantsteenustele. NALA otsus teha koostööd Veriffiga on samm edasi tagamaks kõigile võrdne juurdepääs finantsteenustele.

NALA tegevjuht Benjamin Fernandes ütles, et üle 70% Aafrikasse saadetavatest rahaülekannetest on endiselt sularahas, samas rohkem kui 85% finantsasutustest on võimelised tegutsema ka digikanalites. Ettevõte tahab lahendada valupunktid, mis piiravad näiteks Ühendkuningriigi Aafrika kogukonna inimeste ligipääsu digitaalsetele finantstööriistadele. See on tema sõnul eriti oluline nüüd, mil ühiskond seab digitaalsed lahendused esimesele kohale tehes rohkem online-tehinguid kui eales varem.

Veriffi kaasasutaja ja tootejuht Janer Gorohhov ütles omakorda, et Veriffi tehnoloogia suudab tuvastada üle 9000 erineva isikut tõendava dokumendi enam kui 190 riigist, sealhulgas rohkem kui 50-st Aafrika riigist. Veriff kasutab mitmekülgseid andmekogumeid, et pidevalt oma mudeleid täiustada eesmärgiga muuta näotuvastuse kontroll üha täpsemaks, olenemata rahvusest või dokumendi päritolust.

Veriff on loonud kohanemisvõimelise otsuste langetamise lävendi, et õiglasemalt hinnata madala kvaliteediga isikut tõendava dokumentide pilte ja vältida sellest põhjustatud verifitseerimise otsuste kallutatust. Kui automatiseeritud otsus on mingil põhjusel ebaselge, on Veriffil vastava koolituse läbinud erinevatest rahvustest spetsialistide tiim, kes vaatavad protsessi üle.

Hiljuti teatas Veriff, et sõlmis partnerluse ka kiiresti kasvava finantsteenuste platvormiga Kueski, mis laiendas Veriffi äritegevust Ladina-Ameerika turule.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111