Jaga:
Autor: foundME • 19. aprill 2021
Jaga:

Telemeditsiini platvorm Viveo Health on Indias kaasamas 50 000 arsti

Indias hakkab Viveo Healthi kaasatavate arstide peamine töö olema praegu COVID-19 vastu võitlemine.
Foto: AMIT DAVE, Reuters/Scanpix
Eesti telemeditsiini iduettevõtte Viveo Healthi platvorm on kaasamas Indias 50 000 kohalikku arsti, kes asuvad teenidama India patsiente, spetsiaalses fookuses on COVID-19 sümptomitega kliendid.

Viveo Healthi nõuniku Toomas Hendrik Ilvese sõnul näitab Viveo Healthi India ambitsioon, et Eesti edu peitub endiselt loovas mõtlemises ja nutikates lahendustes. „Investorid, kes on juba oma panuse andnud Viveo Healthi arengusse, on teinud targasti,” ütles Toomas Hendrik Ilves, kelle sõnul on ettevõte endiselt avatud ka uutele investoritele. „Viveo mõtleb ja tegutseb suurelt, seda näitab ilmekalt ka meie kiire ja jõuline areng Indias.”

Seotud lood
Telemeditsiiniidu Viveo Health rihib miljardit kasutajat

Praegu on ettevõte aktiivses suhtluses mitme suure investeerimisfondidega, kuid ollakse veel valmis kaasama ka Eesti kapitali, teatas Viveo. Viveo Healthi eesmärk on 2021. aastal kaasata 7 miljonit eurot investeeringuid.

Viveo Healthi investorid on Eestist näiteks Ain Hannschmidt, Anders Anderson, Oleg Ossinovski, Indrek Kasela ja Ivar Vendelin.

Viveo Healthi idee on vabastada arstiga konsulteerimine asukoha piirangutest, hoides kokku nii patsiendi kui arsti aega. Telekonsultatsiooni annavad arstid, kes saavad inimesele määrata ravi kohe, kui terviseprobleem tekib, sõltumata asukohast.

Indias elab kokku ligi 1,4 miljardit inimest. India riiklike ja erasektori tervishoiukulude protsent SKPst on hinnanguliselt 3,9 protsenti, mis on oluliselt väiksem kui maailma keskmine (9,9 protsenti). Indias on Viveo Heathi üks partnereid doktor Sandesh Mayekar, kes on moderniseerinud Indias hambaravi ja viinud selle strukturaalselt uuele tasemele kogu riigis.

2017. aastal Raul Källo asutatud Viveo Health kavatseb aastal 2025 pakkuda digitaalset tervishoiuteenust 1 miljardile inimesele. Seni tegutseb ettevõte kolmes Balti riigis, Armeenias, Indias, Lõuna-Aafrikas, Brasiilias ja Mehhikos.

Viveo visioon sotsiaalse mõju ja jätkusuutlikkuse loomisest ning laienemisest ülemaailmselt on silma jäänud Mastercardile, kes on valinud Viveo esimese ja ainsa tervishoiuettevõttena osalema Lighthouse MASSIV programmi, teatas ettevõte. Programm toetab Viveo eesmärki pakkuda tervishoiuteenust miljardile inimesele aastaks 2025.

Viveot toetavad ka Bill ja Melinda Gatesi fondi nõustajad, Mastercard Lighthouse MASSIV kaudu on nõustajad Swedbank, Danske Bank, Synch ja Nordic Impact Funds.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111