Jaga:
Autor: foundME • 22. aprill 2021
Jaga:

Uue digilahenduse loojad kuulutavad lõppu Excelis andmete hoidmisele

Flowit Estonia tegevjuht Andres Aavik ja äriarendusjuht Juhan-Madis Pukk.
Foto: Andres Raudjalg
Uus eestlaste loodud tarkvaralahendus Salesorder plaanib teha digipöörde tööstusettevõtete B2B ehk ettevõtjalt ettevõtjale müügis.

Salesorderi looja, IT-firma Flowit Estonia tegevjuhi Andres Aaviku sõnul muutub veebimüük ettevõtetevahelistes tehingutes järjest olulisemaks. “Hiljuti avaldatud Grand View Research raportis ennustatakse, et ülemaailmne B2B e-kaubanduse turg kasvab kuni 2027. aastani koguni 17,5% aastas," sõnas Aavik.

Seotud lood
Tööstushäki võitnud pilvelahendus kiirendab müügimahtude kasvu

"Piirangute tõttu on väga suur osa ettevõtete ja lõpptarbijate vahelisest ostu-müügitegevusest juba liikunud e-poodidesse, Eestiski on pandeemia ajal paljud ettevõtted püsinud elus vaid tänu oma e-poodidele ja iseteenindusvõimalustele. Uus olukord mõjutab paratamatult ka seda, kuidas ettevõtted eelistavad edaspidi oma tellimusi teha,” kommenteeris Aavik.

Koostöö tööstusettevõtetega on Flowiti äriarendusjuhi Juhan-Madis Puki hinnangul näidanud, et enamik sektorist hoiab oma tehingute infot endiselt Exceli tabelites. “Minu kogemuses orienteeruvalt 90 protsenti Eesti tööstusettevõtetest kasutab müügis Excelit ehk ei säilita oma müügiandmeid struktuurselt," sõnas ta.

Aaviku sõnul on uue digilahenduse näol tegemist tootmissektorile mõeldud iseteenindustarkvaraga, mille üks eesmärkidest ongi aidata ettevõtetel kaasas käia klientide muutunud nõudmistega. Lahendus salvestab tehingute info süsteemselt ning kasutab tehisintellekti, et seda infot analüüsida.

Faktid

Flowit alustas Eestis tegevust 2007. aastal Rootsi börsifirma Knowit AB tütarettevõttena.

2018. aastal ostsid tegevjuht Andres Aavik ja äriarendusjuht Juhan-Madis Pukk ettevõtte rootslastele kuuluvalt grupilt välja ja võtsid kasutusele ärinime Flowit Estonia OÜ.

Ettevõte on ligi 14 tegevusaasta jooksul digitaliseerinud ja automatiseerinud ligi 200 tootmisettevõtte tööprotsessi.

Aaviku sõnul on Salesorderit Eestis juba pilootklientidega testitud ja nende tagasiside põhjal täiustatud. Paralleelselt jätkatakse pilootfaasiga ka Saksamaal, kus on valitud esimesed tööstusettevõtetest pilootkliendid, kelle kaasabil kohandatakse lahendust kohalikule turule. Tulevikus on plaan laieneda kõikidele saksakeelsetele turgudele.

Flowiti ambitsioon on liikuda EASi kliendihalduse juhi Eero Liivandi sõnul rätseplahenduste pakkumiselt oma skaleeritava digitooteni. "Lisades siia Flowiti varasema valdkondliku kogemuse, läbimõeldud ekspordiplaani ja olemasoleva võrgustiku Saksamaal, on projekti õnnestumine igati realistlik,“ lisas ta.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111