Jaga:
Autor: Kristel Härma • 27. aprill 2021
Jaga:

Pactum kaasas 11 miljonit dollarit

Pactumi asutajad Kristjan Korjus, Martin Rand ja Kaspar Korjus kaasasid kriisi tippajal kuu-kahega 3 miljonit dollarit, nüüd kaasati veel 11 miljonit dollarit.
Foto: Petri Hytt
Läbirääkimiste tehisintellekti arendav Eesti idufirma Pactum kaasas 11 miljonit dollarit, et kasvatada meeskonda ja teha automatiseeritud läbirääkimisteenus kättesaadavaks kõigile soovijatele.

Investeerimisringi juhtis Atomico, kelle partner Ben Blume liitub Pactumi nõukoguga. Seekordse investeerimisringiga liitusid teiste seas ka senine investor Project A ja Eesti tehnoloogiaettevõtjad Jaan Tallinn, Ott Kaukver, Taavet Hinrikus ja Sten Tamkivi. Kokku on Pactum investoritelt kaasanud 15 miljonit dollarit.

Investeeringut kasutab Pactum selleks, et nende automatiseeritud läbirääkimisplatvormi saaks kasutusele võtta laiem ring ettevõtteid kui seni. Pactumi eesmärk on kiiresti laiendada meeskonda, täiustada oma automatiseeritud tehnoloogiaid ja laiendada platvormi rakendamist paljudele uutele tööstusharudele. Kui arvutisüsteemiga tarnijalepingute sõlmimine normaliseerub, saab Pactumi tehnoloogiat hõlpsasti rakendada ka näiteks töölepingutes, litsentsimis- või rendilepingutes.

Ettevõtte sõnul suurendab Pactumi lahendus erinevalt teistest tehisintellekti idufirmadest ettevõtete rahavooge ja lisab reaalset väärtust, mitte ei tekita ainult efektiivsust. Ühes Fortune 500 ettevõttes vabastas Pactum käibevahendeid 1,5 miljoni dollari ulatuses kuus. Pärast edukaid projekte USA suurimate ettevõtetega, nagu Walmart, suured pakendatud tarbijakaupade ettevõtted ja tööstuslikud turustajad, avab Pactum oma automatiseeritud läbirääkimisteenuse nüüd kõigile. Selle sammuga soovib Pactum leida enda klientide sekka teisigi maailma juhtivaid jaekette ning tööstusettevõtteid, kes vajavad abi tuhandete lepingute ülevaatamisel ning sõlmimisel.

Seotud lood
Värbamisidu Jobilla kaasas 2,16 miljonit eurot
Pactum kaasas kriisis 3 miljonit dollarit tavatult kiiresti

Pactumi kaasasutaja Kaspar Korjuse sõnul on viimane aasta nende jaoks hästi läinud: koroonakriisi puhkedes oli neil klientidega kuuajane seisak, kuid peatselt liikusid asjad juba edasi. Korjus nentis, et digitaalsed ja automaatsed läbirääkimised tulevad ka koroonaajal pigem kasuks. Pactumi käive on kasvanud Korjuse sõnul aastaga kümme korda ning neile on juurde tulnud mitu klienti Fortune 500 ettevõtete seast. "Seni oleme igale kliendile selget väärtust loonud," märkis ta.

Atomico partner Ben Blume ütles, et Fortune 500 ettevõtete hankejuhid on neile öelnud, et läbirääkimistega lepingud on nende majandusliku tegevuse selgroog, kuid nende tarnijalepingute haldamine on praegu täis ebaefektiivsust, ebakindlust ja kasutamata väärtust. Pactumi asutajad aga tuvastasid selle mure ja lõid ainulaadse lähenemisviisi, mis muudab läbirääkimiste protsessi tarnijasõbralikumaks ja parandab mõlema poole tulemusi.

"Ühendades sügava asjatundlikkuse läbirääkimistes maailmatasemel tehisintellektiga, usume, et Pactumil on erakordselt hea positsioon välja arendada uut tüüpi automaatne lahendus, mis toob kasu nii ostjatele kui kõikvõimalikele pakkujatele," lisas ta.

Pactum on tehisintellektil põhinev süsteem, mis aitab suurettevõtetel pakkuda laias ulatuses automatiseeritud isikustatud läbirääkimisi. Süsteem lisab väärtust ja säästab aega nii Pactumi kliendi kui ka nende läbirääkimispartneri jaoks, ühildades nende väärtused nii, et mõlema jaoks on tagatud kasulik leping. See toimib vestlusliidese abil, mis rakendab parimate tavadega läbirääkimisstrateegiaid. Veebipõhise tööriista rakendused ulatuvad veebiturgude tarnijate läbirääkimistest ettevõtjate ja jaemüügi hangete läbirääkimisteni. Ettevõte asub Ameerika Ühendriikides ning Eestis on arenduskeskus. Pactumi asutasid Skype'i, Starship Technologie'i ja e-residentsuse programmi visionäärid Martin Rand, Kaspar Korjus ja Kristjan Korjus.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli FoundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111