Jaga:
Autorid: Riin Lisett Rei, Signe Sillasoo • 26. aprill 2021
Jaga:

Värbamisidu Jobilla kaasas 2,16 miljonit eurot

Foto: Pexel
Soome idufirma Jobilla kaasas 2,16 miljonit eurot, juhtinvestoriks oli Trind VC. Esimese, 100 000 euro suuruse investeeringu tegi ettevõttesse ka Eesti .Cocoon Ventures.

Kaasatud 2,16 miljonist eurost 700 000 eurot tuleb laenude või sihtfinantseeringuna.

Lisaks investeeringule otsis Jobilla ka mentorlustuge ükssarvikuks saamisel. Läbirääkimiste tulemusel otsustas .Cocoon Ventures teha Jobillasse 100 000 euro suuruse investeeringu, lisaks saab ettevõte mentortuge Eesti teise ükssarviku Playtech endistelt juhtidelt – Rein Lemberpuult ja Rain Kivisikult, liitudes .Cocooni aastase mentorprogrammiga.

Seotud lood
Iduettevõtja: ettevõte ei ole inimestest tähtsam

Soome idufirma Jobilla on loonud värbamistarkvara lahenduse, mis on ehitatud töölekandideerija vaatenurgast, et pakkuda kandideerimisel ja tööandjaga tutvumisel parimat kogemust. Ettevõte tegutseb viiel erineval kontinendil, kasutades turundus- ja värbamislahendusi, et viia tipptalendid kokku ettevõtetega.

Jobilla loodi 2015. aastal ja selle aasta prognoositav tulu on üle nelja miljoni euro. Kaasatud investeering aitab ettevõttel laieneda Saksamaale, Austriasse ja Hollandisse, kasvatades klientide arvu samal ajal ka USA turul. Lisaks on rahastus abiks ettevõtte värbamisplatvormi edasiarendamisel.

Jobilla kaasasutaja ja tegevjuhi Henri Nordströmi sõnul ei paku traditsioonilised värbamistarkvarad enam ettevõtete vajadusetele lahendust, vahendab EU-Startups. "Niisiis ehitasime tööriista, mis ei aita klientidel lihtsalt värbamist juhtida, vaid aitab neil lahendada oma kõige raskemad värbamisvajadused uuenduslike digitaalsete turundusmeetoditega," selgitas Nordström.

Traditsioonilised töökuulutused jõuavad Nordströmi sõnul ainult aktiivselt tööd otsivate inimesteni. Samas on tema sõnul 52% töötavatest inimestest valmis töökohta vahetama, kui neil oleks infot sobivate pakkumiste kohta. Ettevõtte missiooniks ongi jagada laialdasemalt infot, andes ettevõtetele ja värbajatele selleks vajalikud tööriistad.

.Cocoon Ventures´i investeerimisotsus tuli lihtsalt, kuna Jobilla kasv on olnud märkimisväärne ja asutajad on seda tüüpi inimesed, kellesse .Cocoon Ventures soovib investeerida – ettevõtjad, kes näevad enesearengu vajadust, et ettevõtte kasvuga sammu pidada.

„Kui kasv on väga järsk, toob see kaasa palju muudatusi," ütles .Cocooni programmi kaasasutaja Hristo Neiland. „Siiani on Jobilla püsivalt kasvanud, kuid pärast investeeringu kaasamist saavutab see nitrokiiruse ning muudatuste ja otsuste hulk kasvab tohutult. Et selleks valmis olla ja vältida kaootilist segadust, peavad nad ise veel kiiremini arenema. Samal ajal tuleb langetada otsuseid, mis on iseendaga kooskõlas," lisas Neiland.

Hetkel asuvad idufirmal Jobilla kontorid Helsingis, Berliinis, Riias, San Franciscos ja Jakartas.

Faktid

Soome värbamisidu Jobilla on asutatud 2015. aastal.

Kokku on Jobilla kaasanud 2,2 miljonit eurot.

100 000 euro suuruse investeeringu tegi ettevõttesse hiljuti ka Eesti .Cocoon Ventures, see oli nende esimene investeering.

.Cocoon Ventures on investeerimissündikaat, mis on Baltikumi aktiivse ingelinvestori, üle 30 investeeringuga Contriber Ventures'i, arengu järgmine samm.

.Cocoon Ventures'i asutasid mullu Aleksander Tõnnisson, Rein Lemberpuu ja Rain Kivisik.

.Cocoon Program on ettevõtte asutajate enesearenguprogramm, mis toetab alustavate ja laienevate idufirmade asutajaid ning meeskondi nende isiklikus ja ärilises kasvus. Seda juhivad Ansis Lipenitis ja Hristo Neiland ning see asutati 2018. aastal.

.Cocoon Ventures paneb sTARTUp Day'l välja 100 000–150 000-eurose sündikaatinvesteeringu, mille võidab tiim, kelles nähakse suurimat potentsiaali kasvada läbi enesearengu.

FoundMe on 25.-27. augustil 2021. aastal toimuva ärifestivali sTARTUp Day ekslusiivne meediapartner. Meilt leiad parima valiku festivali ja selle kogukonnaga seotud lugudest.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli FoundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111