Jaga:
Autor: Melly Külaviir • 28. juuli 2021
Jaga:

Eesti kuumima IT-kooli telgitagused ehk kuidas tuuker ja pagar programmeerima õpivad

Jõhvi IT-kooli katsetel jäi aega ka Sillamäega tutvuda ning eestlased, kes vene keelt oskasid, said väga popiks. Fotol sisseastujad, vasakul artikli autor Melly Külaviir, keskel postil artiklis kõnelev Welsley Gai-Yeen Lui ning paremal postil viimati tuukrina töötanud Markko Junolainen, kes tahab teha karjääripööret.
Foto: Agnes Pitka
“Hariduselt olen psühholoog, kuid põhiliselt olen tööd teinud merel,” ütleb tuuker Markko Junolainen, kes on koos minuga üks 600 õpilasest, kes pääses Jõhvi IT-kooli sprindile, mille järel selguvad kooli lõplikult vastu võetud 200 inimest.

Jõhvi IT-kooli katsetel Sillamäel kõnnivad mulle vastu keevitajad, näitlejad, mehaanikud, kondiitrid ning leidub ka juba väljaõppinud programmeerijaid. Markko Junolainen on üks huvitavamatest näidetest: ta on 38aastane pereisa, kes kolis Eestist ära pea 15 aastat tagasi, et elada Egiptuses, Tais, Maldiividel, Indoneesias ja muudes eksootilistes maades. “Alguses töötasin sukeldumisinstruktorina ja viimased viis aastat tuukrina. Tegelikult olen pikemat aega mõelnud sellele, et ITd õppida,“ räägib ta.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111