Jaga:
Autor: foundME • 13. september 2021
Jaga:

LHV ja eAgronom alustasid süsinikujalajälje korvamise pilootprojekti

eAgronomi juht Robin Saluoks
Foto: Raul Mee
Kliimaneutraalsuse poole liikuv LHV ja Eesti iduettevõte eAgronom alustasid koostööd, millega LHV ostab eAgronomi värskelt välja töötatud lahenduse kaudu süsinikukrediiti Eesti põllumeestelt, kes õhust süsinikdioksiidi mulda seovad ja sellega oma põldude mulla kvaliteeti parandavad.

Paljud põllumehed ei kasuta täna mulda parandavaid ning süsinikku siduvaid praktikaid, kuna näevad selleks vajalikes töödes lisakulu, mis tasub end ära alles pika aja jooksul. eAgronomi uus süsinikuprogramm pakub põllumeestele toetusmehhanismi, mis muudab mulda parandavad praktikad, nagu vahekultuuride kasvatamise või põhu põllule jätmise, kohe kasulikuks.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111