Jaga:
Autor: Johanna Adojaan • 13. august 2021
Jaga:

Paul-Tech päästab põllumeeste rahakotte ja kliimat soojenemast: mullast saab kuld

Üle Eesti on paigutatud idufirma Paul-Tech juhi Mikk Plakki sõnul juba 75 mullajaama.
Foto: Marko Soonurm/Paul-Tech
Kuidas mullajaama abil saagikust ennustada ning kümneid tuhandeid eurosid kokku hoida, selgitas rohepöörde tuules tegutsev täppispõllumajanduse idu Paul-Tech üks asutajatest ja tegevjuht Mikk Plakk. Paul-Techi päikesepatareil töötavaid ja internetti ühendatud toitainesensoriga mullajaamasid on üle Eesti paigaldatud juba 75 komplekti.

Täppispõllumajanduse idu Paul-Tech nägi esimest korda ilmavalgust 2019. aasta Maamessil, idee ja metodoloogia on olemas olnud juba kauem. Paul-Techi asutajateks on Mikk Plakk (edasipidi Plakk - toim), tema teadlasest isa Tiit Plakk, Eve Plakk ja Anu Einberg.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111