Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 24. september 2021
Jaga:

Ämbrid ja ebaedu, mis oleks võinud Eesti ükssarvikute sünnile pidurit panna – aga ei pannud

Eesti ükssarvikute ehk vähemalt miljard dollarit väärt ettevõtete asutajad konverentsil Äriplaan 2022. Vasakult USAs identifitseerimise lahendusi pakkuva ID.me kaasasutaja Tanel Suurhans, Skype'i kaasasutaja ja pakiroboteid tootva Starshipi omanik Ahti Heinla, kindlustusidufirma Zego kaasasutaja Sten Saar, Wise’i omanik Taavet Hinrikus ja transpordiplatvormi Bolt asutaja ja juht Markus Villig,
Foto: Raul Mee
Äriplaani laval astusid üles Eesti ükssarvikud ehk idufirmad, kes on suutnud kasvatada oma ettevõtete väärtuse vähemalt miljardi dollarini. Teekond tippu ja ükssarvikute klubisse pole olnud aga kerge, ette on tulnud väga mitmel korral hetki, kus oli tunne, et nüüd on kõik, tunnistasid ettevõtjad.

Bolti kaasasutaja Markus Villigu sõnul on neid hetki olnud kümneid, kui on olnud tunne, et sellest kõigest ei saa asja. Esimene oli ettevõtte algusajal.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111