Jaga:
Autor: Äripäev • 8. november 2021
Jaga:

Andi Hektor: Euroopas ei mõisteta süvatehnoloogiaga äri teha

Füüsik. Tuumajaam.
Foto: Liis Treimann
Looduslikul kiirgusel põhinevaid skännereid arendava idufirma GScan juhatuse esimehe Andi Hektori nentimust mööda tegeletakse Euroopas süvatehnoloogiaga tublisti, kuid erinevalt ameeriklastest ei osata seda äriks pöörata. Nüüd aga on Euroopa Liit ja kohalikud investorid selle valdkonna potentsiaali avastamas.

GScan kaasas kevadel Euroopa Liidu käest 2,8 miljonit eurot ja ingelinvestoritelt pool miljonit juurde. Hektor rääkis Äripäeva raadio hommikuprogrammis nii GScani tegemistest kui ka teadus- ja tehnoloogiamahukate startuppide maailmas toimuvatest trendidest. Ta ennustab, et lähitulevik toob palju huvitavaid arenguid.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111