Jaga:
Autor: Johanna Adojaan • 11. november 2021
Jaga:

Krüptosektori tõeline õitseng nõuab aega, haritust ja kriitilist mõtlemist

Nagu iga uus meie ühiskonda tutvustatav asi, peab ka krüptovaluuta läbima aeganõudva kasutuselevõtuprotsessi, arvas Kristjan Kangro, Change Investi asutaja ja tegevjuht.
Foto: Unsplash
Kas ja millal on vaja tormiliselt areneva Eesti krüptovaldkonna mängureegleid muuta ning kelle eeskujul – kas Euroopa Liidu MiCa kava või Šveitsi isereguleerijate järgi –, selles lähevad valdkonnas tegutsejate arvamused lahku. Küll aga on Eesti end juba varakult maailma krüptokaardile seadnud ja seda eelist kohe kindlasti maha mängida ei tasuks.

Rahandusminister ühes rahapesu andmebürooga tuli välja plaaniga Eesti krüptoäridele käsi ette panna – nimelt ei ole kohalik krüptovarade õiguslik regulatsioon veel piisavalt küps. Nende hinnagul sillutab see teed kuritegelike äriühinguteni, mis tegelevad ka rahapesu ja terrorismi rahastamisega. Kõik see hoiab hetkel pinge all tervet majandusharu.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111