Jaga:
Autor: Johanna Adojaan • 17. detsember 2021
Jaga:

Euroopa hoogsaimate värbajate hulgas särab Eesti ükssarvik Zego

Kindlustusidufirma Zego tegevjuht ja kaasasutaja Sten Saar.
Foto: Raul Mee
Euroopa finantstehnoloogia sektori kõige hoogsamalt värbavate idude nimekirja kuulub Siftedi andmetel ka Londonis paiknev, ent Eesti päritolu juhi ja asutajaga kindlustusidu Zego. Kui nimekirja 12. kohal asuv Zego kasvas aastaga 143% ehk 217 inimeselt 529ni, siis tabeli tippu kroonib Soome idu Juni 664% kasvuga.

Olgugi et Zego on jõudnud kiireimini värbavate finantsidude hulka, siis pole ettevõtte kasv möödunud vaid lilleliselt. Keerulise olukorra tõi Zegole koroonakriis, mille alguses kukkus mullu kevadel seitsme päevaga ettevõtte käive 80%. Nii lastigi kolmandik ettevõtte töötajatest kolme nädala pärast lahti. Sellele järgnes kiiresti väike rahatõstmine, peale mida kahe kuu pärast hakkas tulu taas tagasi tulema ja ettevõtte ehitamine jätkus. „See käib suurte pööretega. Ühel päeval on kõik hästi, teisel päeval on kõik valesti,“ võttis Saar oma kogemused kokku.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111