Jaga:
Autor: Äripäev • 1. aprill 2022
Jaga:

Äsja keelu saanud Yandex ahmib õhku: äppi juhitakse hoopis Hollandist

Yandexi taksosid enam 11. aprillist tänavatel näha pole.
Foto: Andras Kralla
Valitsus kiitis heaks siseriikliku sanktsiooni Yandex NV-le, keelates andmekogumises kahtlustava ettevõtte tegevuse Eestis alates 11. aprillist. Yandexi sõnul opereerib Yandex Go äppi Eestis ja paljudes teistes riikides mitte Venemaal, vaid hoopis Hollandis registreeritud ettevõte, mis järgib kõiki isikuandmete kaitse üldmääruse reegleid.

Peaminister Kaja Kallase sõnul on täiendava sanktsiooni kehtestamine vajalik, et kaitsta Eesti julgeolekut, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. „Yandexi tegevuse keelustamine annab selge signaali, et Vene eriteenistustega koostööd tegevatel ettevõtetel ei ole Eestis kohta. Oleme teinud ka Euroopa Liidule ettepaneku Yandexile sanktsiooni kehtestamiseks.“

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111