Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 10. juuni 2022
Jaga:

Miljonite kaasamise köögipool: mööda vaadatakse asjadest, millest aru ei saada

"Tervikuna on startup-sektor ilmselt saanud investeeringuid rohkem kui tema osakaal majandusest võib-olla vääriks," sõnas advokaadibüroo Rask vandeadvokaat Timo Kullerkupp. "Pikema aja jooksul näeme kindlasti fookuseid erinevate sektorite vahel muutumas ja see on normaalne," lisas ta.
Foto: Advokaadibüroo Rask
Idufirmade 600 või paarikümne miljoni kaasamise protsessi suurim erinevus on läbirääkimiste faasis, tõdes hiljuti näiteks Eurora 40 miljoni kaasamist juriidiliselt nõustanud advokaadibüroo Rask vandeadvokaat Timo Kullerkupp.

Lepingute läbirääkimise faas on see, kus advokaatidel on oluline roll, tõdes Kullerkupp. Sageli vaadatakse raha kaasamisel mööda neist asjadest, millest lõpuni aru ei saa. Ja kuigi raha võib jõuda investoritelt ettevõtte kontole, siis koos sellega võivad hiljem tulla neist läbi rääkimata või arusaamatutest aspektidest lepingutes ka tülid ja pinged, mis halvimal juhul võivad viia selleni, et ettevõtte pakib oma asjad kokku. Ka seda on Kullerkupp näinud.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111