Jaga:
Autor: foundME • 10. oktoober 2022
Jaga:

Fusebox: elektritarbimist saab tiputundidel vähendada 15%. Miks seda ei tehta?

Fusebox asutaja ja tegevjuht Tarvo Õng.
Foto: Erakogu
Eesti ja kogu Euroopa seisavad täna silmitsi kiiresti läheneva energiakriisiga. Kuigi lahendusi on nii meediast kui ka ministeeriumi laualt läbi käinud mitu, ei paku lühiajalist leevendus neist ükski peale suurtarbijate tipukoormuse nihutamise, kinnitab tehnoloogiafirma Fusebox asutaja ja tegevjuht Tarvo Õng.

„Uute juhitavate tootmisjaamade ehitamine ja suurte akusalvestite rajamine on kindlasti väärt mõtted, aga need on aja- ja kapitalimahukad protsessid, mille tulemust elektriturul näeme alles nelja aasta pärast“, sõnas Õng. „Samas kriis vajab lahendamist kohe, sest külmad ilmad, madal elektritootlikus ning oht ida suunalt võivad meie elektrisüsteemi paisata päevapealt kaosesse.“

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111