Jaga:
Autor: foundME • 10. oktoober 2022
Jaga:

Eesti investeerib NATO fondi kaudu süvatehnoloogia idudesse

Foto: AFP/Ccanpix
Riik investeerib läbi SmartCapi 30 miljonit eurot NATO Innovatsioonifondi, mille eesmärk on toetada tsiviil- ja militaarkasutusega süvatehnoloogilisi iduettevõtteid. Investeering on osa juunis NATO tippkohtumisel 22 riigi poolt allkirjastatud innovatsioonifondist kogumahuga miljard eurot.

“Tänases, vaid aastatagusega tundmatuseni muutunud julgeolekuolukorras on vajadus uuenduslike tehnoloogiate järele kaitsevaldkonnas selgem kui kunagi varem. Olen veendunud, et Eesti idusektoril on kõrge potentsiaal Lääne ühisesse julgeolekuarhitektuuri oma võimekuse piires panustada, kuid arvestades kaitseturu traditsioonilist suletust ja sisenemisbarjääre on siin kahtlemata määrava tähtsusega ka riigipoolne initsiatiiv,” lausus ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvan.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111